Suggesties omgeving Voeren & Luik & Ardennen (B)

De Voerstreek (B) De Bronnenwandeling

De mooiste wandeling van Vlaanderen

In 2012 werd de Bronnenwandeling in de Voerstreek verkozen tot de Mooiste Wandelroute van Vlaanderen Vakantieland. De bronnenwandeling ligt in een prachtig stukje afgelegen Vlaanderen. Deze route voert je langs de typische vakwerkhuisjes en een prachtig graftenlandschap. De wandeling heeft een lengte van 8.5 km en vertrekt vanuit Sint Pieters Voeren.

Voerense Stroopstokerij (B)

Vlak langs de Forellenkwekerij bevind zich deze ambachtelijke stroopstokerij. Al generaties lang maakt men hier siroop in een grote koperen ketel van 800l. U kunt er een rondleiding krijgen en zelf dit authentieke proces aanschouwen.

De commanderie - forellenkwekerij (B)

Misschien wel het meeste gekende plaatsje binnen de voerstreek. Het staat bekend om een van de beste forellen die door veel restaurants in de buurt worden geserveerd. Bovendien is het ook een prachtige locatie om te gaan verkennen.

De abdij van Val-Dieu (B)

Toch wel onze grootste aanrader om te bezoeken. Krijg een exclusieve kijk achter de deuren van de volledig vernieuwde abdij en proef van het overheerlijk bier en kaas.

Fort Aubin - Neufchâteau (B)

Neem een rondleiding met de gids en duik het fort in, een echte imposante ervaring die u zal bijblijven! Laat je meenemen in de tijd en kom te weten hoe dit fort op enkele weken tijd ten val is gekomen.

Circuit Spa Francorchamps (B)

het wereldbekende racecircuit van Spa licht maar een 50 km verwijderd. Ook wanneer er geen Grand prix wordt gereden zijn er tal van andere evenementen. Zo is het zelfs mogelijk om zelf het circuit op te gaan. +- 37 min rijden adres: Rte du circuit 55, stavelot, afhankelijk van de evenementen is het parkeren betalend

Plopsa Coo (B)

Pretpark Plopsa Coo is bekend door al zijn Studio 100 figuren. De toegang tot de vele attracties  wordt bepaald op basis van de lengte van uw kind.